Tužilaštvo TK naredilo detaljne istražne radnje: Provjeravaju se agencije, prikupljaju se dokazi

Istražni timovi MUP-a TK po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona obavljaju obimne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tokom i nakon trostrukog ubistva i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu u petak 11. augusta, saopćeno je jutros iz Tužilaštva TK.

U određene provjere su uključene i druge policijske agencije.

Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za pomenute događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi.

Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih odluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju”, navode iz Tužilaštva TK i dodaju:

Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neprovjerene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu društvu u cjelini i samom daljem toku istrage.

Danas će se održati sastanak operativne istražne grupe tužilaca i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona i dogovoriti dalje smjernice u rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na pomenute događaje”.

Još su poručili da će se danas održati sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK.

Također, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja”.