Uznemirujući video/ Grci objavili snimke posljednjih trenutaka ubijenog navijača

Grčka policija još nije rasvjetlila ubistvo navijača AEK-a Michalisa Katsourisa, koji je ubijen u sukobu navijača pred utakmicu AEK-Dinamo Zagreb u Atini.

Dosadašnja istraga izdvojila je pet osumnjičenih za ubistvo Katsourisa. Radi se o državljanima Hrvatske, Albanije i Grčke (3).

Prilikom hapšenja Hrvat i Albanac su imali kod sebe noževe sa tragovima krvi, te su odmah izdvojeni od ostalih i osumnjičeni za ubistvo. Grčki

državljani za koje postoji sumnja da su ubili Katsourisa, navijači su Panathinaikosa i od ranije su poznati policiji.

Grčki protal Protothema objavio je snimku posljednjih trenutaka ubijenog Katsourisa. Postoji nekoliko snimki koje policija analizira preko kojih pokušava riješiti ubistvo mladog navijača.

Snimci su, upozoravamo, izuzetno uznemirujući.

Snimke pokazuju kako Katsouris dolazi do prodavnice u plavoj majici i šorci, nosi fantomku i rukavice, a u jednoj ruci drži kacigu. Vidljivo je kako mu je dio tijela potpuno krvav.

Preminuli navijač potom sjeda iza frižidera dok ga vlasnici prodavnice gledaju. Žena mu kroz prozor dodaje ručnik kako bi obrisao ili zaustavio krvarenje.

Još jedna osoba mu nakon toga odaje vodu te se pokušava informirati o njegovom stanju.

Na posljednjoj snimci Katsouris pokušava ustati, ali za to nema snage te pada na tlo.

Prema policijskim izvještajima navijač je iskrvario i preminuo prije dolaska u bolnicu.

Podsjetimo, nakon sukoba uhićeno je preko 100 osoba, a za nekima se još traga. Većina huligana već je transportovana u zatvore širom Grčke.