Zločincima koji se nazivaju Srbi ništa nije sveto, još djece ubijene u Sarajevu našlo se na listi ubijene djece RS

Nakon objave priče o Marku (11) , Mirjani (16) i Damiru (17) koji su ubijeni tokom opsade Sarajeva, medijima se javila još jedna porodica.

Imena djece objavljena su na listi 106 ubijene djece u današnjem Istočnom Sarajevu, koju je sačinio Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj, a koju je, potom, za svrhe priloga, koristio RTRS.

Davor Malešević pronašao je ime svoga brata na spisku Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj.

Njego brat Igor, ubijen je na Čengić Vili 1992. godine. Imao je osam godina.

Uznemiren sam činjenicom da je ime moga brata (Igor /Slobodan/Malešević) na listi ubijene djece u RS-u. Moj brat Igor poginuo je 11.08.1992. na Čengić Vili 2 ispred naše zgrade u kojoj smo bili cijeli rat i u kojoj i dan danas moja majka živi. Nekadašnja ulica Palmiro Togliatti 82, a današnja Gradačačka 86.

Zamolio bih vas da se objavi demant za svu djecu koju pokušavaju da prisvoje kao njihove žrtve, a ubijeni su od strane istih. Ime moga brata Igora Maleševića se nalazi na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva ispred BBI centra u velikom parku”, naveo je Davor Malešević za N1.

Na listi je i Danijel Kovačević koji je ubijen u Sarajevu, iako je cijelu agresiju koju su izvodili Srbi proveo u glavnom gradu.

Na istoj listi je i Vitomir Soknić…

Podsjetimo, nakon što je porodica Marka Lukića pronašla ime svog voljenog sina i brata najavila je tužbu.

Marko Lukić ubijen je u jedanaestoj godini života, 26. jula 1995. godine. Stradao je od granate, ispaljene sa položaja Vojske Republike Srpske na sarajevsko naselje Mejtaš.

Njegov brat Miroslav Lukić i majka Suzana Lukić ostali su zatečeni danas, kada im je proslijeđen prilog RTRS-a iz aprila ove godine.

U priči naslovljenoj sa “Pravda u BiH i dalje slijepa za 106 ubijene djece iz Srpskog Sarajeva”, našlo se i ime njihovog voljenog sina i brata, ubijenog u centru Sarajeva.

Prema podacima Sniper Alley, ukupno šestero djece koja su ubijena u opkoljenom Sarajevu nalaze se na spisku Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj.

Ostaje samo da se pitamo da li je ijedno ime koje su srpski zločinci stavili na taj spisak ispravno, te koliko je uopšte ubijene djece iz Sarajeva na spisku a čiji roditelji neće vidjeti ovu vijest.