BH radio 1 prilagodio program Danu žalosti u RS-u zbog ubistva napadača na Kosovo, zatraženo pojašnjenje postupka menadžmenta

BH radio 1 danas je prilagodio svoj program Danu žalosti koji je proglašen u entitetu RS.

Ono što je interesantno da u isto vrijeme na BHT-u nema Dana žalosti, čemu svjedoči i muzički blok u sklopu jutarnjeg programa ove televizije.

Razlog za Dan žalosti je stradanje četvorice napadača, koje ostatak svijeta osim u Srbiji i RS-u smatra teroristima, koji su stradali na Kosovu.

Podsjećamo, Vlada RS je jučer donijela odluku o proglašenju Dana žalosti RS na telefonskoj sjednici, a na Narodnoj skupštini RS se jučer odala počast minutom šutnjem.

Kosovska policija je u obračunu sa napadačima eliminirala njih četvoricu, a šest ih je uhapšeno.

Možda uopšte nije potrebno niti naglasiti da je uslijedilo veliko ogorčenje javnosti, ali i unutar redakcije, povodom ove odluke menadžmenta.

Prema saznanjima medija dugogodišnji urednik BHRT-a Amir Sužanj na redovnom redakcijskom sastanku ogradio se od ovakvog postupka i ocijenio ga skandaloznim.

On je zatražio zvanično, javno obrazloženje po kojem osnovu se današnji program emitira u ovom obliku.

Sužanj insistira i na pojašnjenju na osnovu kojih akata jedan dio BHRT-a (BHT) radi na osnovu jedne, a drugi (BH Radio) na osnovu druge odluke, te da se razjasni da li iza ovakve odluke stoji generalni direktor.