Danas sunčano i toplo, žuti meteoalarm zbog visokih temperatura upaljen za tri bh. regije

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, dok lokalno po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Sokolac 7; Bugojno i Drvar 10; Bjelašnica i Srebrenica 11; Bihać, Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most i Široki Brijeg 12; Banja Luka i Zenica 13; Sarajevo, Tuzla i Zvornik 14; Doboj 15; Bijeljina, Stolac 16; Prijedor 18; Trebinje 19; Mostar 21; Neum 22 °C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 °C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 °C.

Zbog visokih temperatura vazduha upaljeni su meteoalarmi za tri regije u našoj zemlji.

Radi se o mostarskoj, banjalučkoj i prijedorskoj regiji.

Još nekoliko sunčanih dana pred nama

I narednih dana pratit će nas sunčano i toplo vrijeme.

U utorak, sutra, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu zemlje do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 °C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 °C, na jugu zemlje do 21 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C, na jugu zemlje do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 °C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 °C, na jugu zemlje do 21 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 °C, na jugu zemlje do 32 °C.