Foto: N. M./ Sarajevska sehara

Danas sunčano vrijeme, postepeno naoblačenje prema kraju dana

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro, dok u Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 11; Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo, Livno 13; Sarajevo, Široki Brijeg 14; Sanski Most, Tuzla, Zenica 15; Stolac 18; Mostar 19; Neum 22 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje sa zapada, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 26 do 32 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Prema kraju dana postepeno naoblačenje. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Nema aktivnih upozorenja za vremenske neprilike u našoj zemlji.

Rada sedmica nestabilna s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Iako ćemo danas proći bez padavina to se ne može reći i za ostatak sedmice, obzirom da su meteorolozi od sutra najavili padavine.

U utorak jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U Bosne poslije podne i tokom noći se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32 °C.

U srijedu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje naoblake poslije podne. Povremeno slabi lokalno slabi pljuskovi se očekuju u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i tokom noći kiša, pljuskov i grmljavina se očekuju u Hercegovini, a poslije podne u većem dijelu Bosne.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju ponegdje u Hercegovini.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30 °C.