Glavnina padavina danas u prijepodnevnim satima, nema upaljenih meteoalarma danas

Jutros je u Bosni oblačno, dok je u Hercegovini djelomično vedro.

Kiša pada na istoku i sjeveroistoku Bosne i lokalno u centralnim i sjevernim područjima.

Danas će u Bosni preovladavari oblačno vrijeme, a većina padavina je “rezervisana” za prijepodnevne sate.

U drugom dijelu dana lokalno može pasti malo kiše, u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na sjeveru i istoku rijetko može pasti malo kiše, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

U Sarajevu oblačno. Prije podne povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 °C.

Nakon dva burna dana za danas konačno nema aktivnih meteoalarma.

Od srijede nas već sunce ponovo grije

Kao što su i ranije meteorolozi najavili, i u ovoj prognozi potvrdili su da ćemo već od srijede ponovo uživati u sunčanim danima.

U utorak, sutra, u Bosni više oblačnosti prije podne. Umjerena naoblaka u drugom dijelu dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu zemlje do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 °C, na jugu zemlje do 29 °C.

U srijedu u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biće dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u Bosni u drugom dijelu dana.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 °C, na jugu zemlje do 28 °C.