Igrač Sarajeva srušio Želju na Tušnju i odveo Slobodu u osminu finala Kupa BiH

Fudbaleri Slobode eliminisali su večeras Željezničar u meču šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, pošto su savladali Plave sa 1:0.

Čovjek odluke bio je Tarik Kapetanović, fudbaler Sarajeva na posudbi u Slobodi, koji je jedini gol na meču postigao u 83. minuti.

Prethodno je Željo upropastio brojne dobre akcije i šanse pred golom Tuzlaka… Tako je upisao peti vezani poraz, a Sloboda devetu vezanu pobjedu.

Katastrofalnu grešku igrači Želje prave u 4. minuti, ali ih na kraju ne kažnjava Dilaver, koji usamljen loše zahvata loptu na ivici kaznenog prostora.

Potom griješi i Mekić, a Husejinovića zaustavlja Ovčina. U 8. minuti Ćivić šutira, ali lopta završava u autu na drugoj strani.

Prvi put je Željo prišao protivničkom golu u 11. minuti, kada Mujkić otklanja opasnost poslije ubačaja Amoaha.

Probudio se Željezničar i u 16. minuti se u šansi našao Allyson, ali u posljednji čas ga zaustavlja Hadžibeganović.

Veliku priliku je za Plave u 20. minuti imao Allyson, šutirao je, a Muminović krajnjim naporom zaustavio šut i odbio loptu pored stative.

Inicijativa Željezničara nastavljena je i nakon toga, a u 26. minuti Štilić šutira malo pored gola.

U 29. minuti Allyson pravi veliku grešku i Sloboda dolazi u veliku šansu. Husejinović je povratnom loptom tražio saigrača, a sjajni Ovčina se stigao vratiti, uklizati i spriječiti Tuzlake da dođu do pogotka.

Minut poslije Amoah je izašao sam pred Muminovića, ali ga on sjajno zaustavlja!

U 36. minuti Jašarević centaršutom pronalazi Krpića, kojeg blokira Mujkić. Do kraja prvog dijela nije bilo uzbuđenja.

Željo je kontrolisao igru na startu drugog dijela.

U 55. minuti je Amoah fenomenalno iznio loptu sa svoje polovine, a na kraju loptu nakon ubačaja Krpića boksuje Muminović.

Nakon dugo vremena, Sloboda prijeti u 61. minuti. Ćivić ubacuje iz kornera, a Hasanbegović s pet metara glavom prebacuje gol.

Potom Husejinović loše zahvaća loptu nakon ubačaja Dervišagića.

Gledali smo u narednim minutama brojne napade Želje po bokovima, ali završavani su redovno lošim ubačajima Jašarevića i Galića.

U 79. minuti nova nestvarna reakcija Jašarevića u napadu Plavih. Odigrali su lijepu akciju, Amoah je centrirao do usamljenog AlJabera na sedam metara, kojeg Jašarević, vjerovali ili ne, ruši s leđa i onemogućava Saudijca da pogodi…

Nestvarnu šansu u 81. minuti promašuje Krpić. Jašarević je ubacio, Amoah divno spušta loptu Krpiću, kojeg na pet metara blokira Vulić!

Kazna za Željine promašaje stiže u 83. minuti, kada je sijevnula kontra Slobode. Povukao je loptu Tarik Kapetanović, raspalio po njoj s gotovo 30 metara i ‘probušio’ mrežu Plavih za 1:0!

Amoah u 89. minuti lijepo prolazi i dolazi na samo par metara od gola Slobode iskosa, ali Hadžanović blokira pokušaj povratne lopte.

Ostalo je 1:0.