Još jedna prijava protiv Mulahusića, objavio adresu i pozivao na linč novinara i redakcije portala Valter

Glavni urednik portala Valter Almedin Šišić podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i SIPA-i protiv Jasmina Mulahusića, državljanina BiH nastanjenog u Luksemburgu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Jasmin Mulahusić, inače osoba dobro poznata organima gonjenja koja redovno vrši atake na novinare i poziva na mržnju i linč, objavio je status u kojem je naveo njegovu adresu i broj telefona.

Objava je izazvala i niz uvredljivih komentara.

U krivičnoj prijavi navodi s da je Mulahusić kontinuiranim širenjem vjerske i nacionalne mržnje podstrektivao na linč i ubistvo, a što je kulminiralo njegovom objavom na Facebook profilu 23. septembra ove godine.

Mulahusić je u novom nizu manipulatorskih objava na svom Facebook nalogu, služeći se poluistinama i neistinama te izvlačeći cijelu priču iz konteksta, podnosioca ove krivične prijave lažno optužio da ‘vrijeđa islam i islamske zakone’ pri tom objavljujući adresu i telefon naše ogranizacije te pozivajući svoje pristalice da ‘nas posjete’.

S obzirom da je riječ o izravnom pozivu na linč i najozbiljnijim prijetnjama fizičkom integritetu podnoisioca ove prijave i njegovoh kolega, tražimo da Tužilaštvo BiH promptno reagira, tim prije što protiv Mulahusića postoji više prijava i što se istraga protiv njega vodi nekoliko godina”, navodi se u krivičnoj prijavi.