Kod Salke Zildžića pronađena iskaznica OSA-e

Salko Zildžić, predsjednik GO SDA u Tuzli i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, nalazi se u pritvoru nakon što je uhapšen u Srbiji.

Do sada je bilo poznato da je uhapšen zbog nošenja pištolja za koji ima dozvolu, ali ta dozvola ne važi na području druge države te ga nije smio posjedovati.

Prema pisanju pojedinih medija, kod Zildžića je pronađena iskaznica OSA-e.

Poznato je da je bivši direktor Osman Mehmedagić Osmica i blizak prijatelj Izetbegovića i Zildžića, često zloupotrebljavao svoju poziciju i izdavao iskaznice članovima SDA.

Zildžić je lišen slobode prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, jer je prilikom protivdiverzionog pregleda vozila kojim je upravljao, u istom pronađeno vatreno oružje, pištolj marke “Valter”, model “P-99”, fabričkog broja FAF4643, kalibra 9×19 mm, s dva okvira 15 metaka istog kalibra.

On je uhapšen prilikom posjete Damiru Mehiću Bibiju, koji mu je blizak prijatelj. Podsjećamo, Damir Mehić Bibi je nedavno uhvaćen na Beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobjegao od izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina.

Mehić je 2013. godine učestvovao u ubistvu Emira Džinića.