Latvija obrukala Litvaniju za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu

Košarkaška reprezentacija Latvije danas je savladala reprezentaciju Litvanije rezultatom 98:63 u utakmici za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Od samog početka je bilo jasno u kojem pravcu će ići utakmica. Prvu četvrtinu Latvija je riješila u svoju korist rezultatom 28:20, a u više navrata su imali prednost od 11 poena.

U drugoj četvrtini Litvanija je pokušala pružiti veći otpor, ali joj to nije baš pošlo za rukom. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Latvije od 49:38.

U trećoj četvrtini uslijedio je potpuni raspad u igri reprezentacije Litvanije. O tome je možda dovoljno reći da je treću četvrtinu Latvija riješila u svoju korist rezultatom 28:9, te da je u jednom trenutku razlika između dvije ekipe iznosila čak 32 poena.

U posljednjoj četvrtini Latvija nije imala mnogo problema da sačuva prednost, te je slavila pobjedu konačnim rezultatom 98:63.

Najbolji pojedinac u ekipi Latvije bio je Artur Kurcus sa 20 poena, dvije asistencije i četiri skoka, dok se u ekipi Litvanije najviše istaknuo Rokas Jokubaitis sa 16 poena, jednom asistencijom i dva skoka.

Obje reprezentacije su ovom utakmicom završile nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u košarci na kojem su priuštile mnogo iznenađenja, kvalitetnih predstava i dobrih rezultata.