Nogometni savez pojasnio slučaj Ahmedhodžić, suspendovan na zahtjev Mehe Kodre i Zvjezdana Misimovića

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dao je dodatno pojašnjenje vezano za suspenziju Anela Ahmedhodžića.

Podsjetimo, Ahmedhodžić je, prema saznanjima medija zaista povrijeđen.

On ima povredu zadnje lože, ali se nije pojavio na okupljanju za razliku od Adriana Leona Barišića, još jednog defanzivca koji će zbog povrede propustiti mečeve protiv Lihtenštajna (8. septembar) i Islanda (11. septembar) i koji je bio sa ekipom.

Tokom dana se oglasio i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i suspendovao Ahmedhodžića.

Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od njegovog kluba Šefild junajted dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt s Ahmedhodžićem.

Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi.

Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprečava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu s važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH”, naveli su tada iz krovne kuće bh. fudbala.

Međutim, nakon pisanja medija još jednom se Savez oglasio.

Vjerovatno kako bi prikrili svoju ogromnu grešku i veliku nepravdu prema fudbaleru, sve su svalili na Mehu Kodru i Zvjezdana Misimovića.

Postupak suspenzije Anela Ahmedhodžića je pokrenut na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića.

Anel Ahmedhodžić je prekršio odredbe Pravilnika o reprezentacijama, te će isti biti adekvatno sankcionisan.

Disciplinski postupak se provodi u skladu sa Disciplinskim pravilnikom NS/FS BiH i sve dalje pojedinosti u vezi sa ovim slučajem bit će objavljene na zvaničnoj web stranici Saveza“, saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.