Oglasila se policija o sukobu navijača kod stadiona “Koševo”: Uhapšeno 11 osoba, svi završili s prekršajnim nalozima

U sarajevskoj ulici Patriotske lige danas je došlo do masovne tučnjave.

Policija je potvrdila da su u masovnoj tučnjavi sudjelovale navijačke skupe FK Sarajevo i FK Željezničar.

Do sukoba je došlo prilikom okupljanja navijačke skupine Horde zla koje su trebale krenuti na odlazak na gostujuću utakmicu u Gornjem Vakufu.

Kako MUP KS navodi danas u zvaničnom saopćenju uhapšeno je ukupno 11 osoba.

Dežurni tužilac je konstatovao da nema elemenata krivičnog djela da bi se uhapšeni navijači zadržali u pritvoru, te su svima izdati prekršajni nalozi.

Dana 27.09.2023. godine u 12:50 sati na platou Olimpijskog stadiona ‘Asim Ferhatović Hase’, područje općine Centar Sarajevo došlo je do narušavanja javnog reda i mira između navijača FK ‘Željezničar’ i FK ‘Sarajevo’, kojom prilikom su policijski službenici zadržali 11 /jedanaest/ pripadnika navijačkih skupina.

Tri osobe su se žalile na povrede, a od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo su kod njih konstatovane lakše tjelesne povrede. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalčnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je konstatovao da nema elemenata krivičnog djela, te da se preduzmu mjere i radnje po Zakonu o prekršajima protv javnog reda i mira.

S tim u vezi, za 11 osoba izdati su prekršajni nalozi, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo /član 8. stav 5) tačke (a) i Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo /član 7. stav 5)“, naveli su iz MUP-a.