Otklonjen kvar u Alipašinoj ulici, u naredna dva sata očekuje se normalizacija vodosnabdijevanja

Kako navode iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ uspješno je otklonjen kvar u Alipašinoj ulici.

Voda se postepeno pušta u sistem.

Radovi u Alipašinoj ulici u Sarajevu, koji su trajali od jučer, 7. septembra, gdje su radnici ViK-a popravljali kvar na glavnom distributivnom cjevovodu DN 500 milimetara, su završeni.

Također iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ rečeno je da se u narednih dva sata očekuje se normalizacija vodosnabdijevanja, te je upućena molba potrošačima za razumijevanje.

Istovremeno, Civilna zaštita Općine Centar u saradnji sa DVD Bjelave bila je u pripravnosti za slučaj da građanima sa pomenutog područja bude trebalo obezbijediti vodu za piće, ali prema informacijama sa terena kvar je već otklonjen i očekuje se normalizacija u vodosnabdijevanju oko 11 sati.

Da podsjetimo, DVD Bjelave je u periodu suša u mjesecu augustu dostavljalo sedmično 2 puta vodu za piće u naselje Mrkovići koje inače nije priključeno na gradsku vodovodnu mrežu, te po potrebi i u naselje Nahorevo, koje često zbog onečišćenja lokalnih izvorišta ima problema sa vodom za piće.