Počelo suđenje Alenu Plehu koji je bez povoda krvnički pretukao dvoje maloljetnika na Mejtašu

U Općinkom sudu Sarajevo danas je počelo suđenje Alenu Plehu koji je napao dvoje maloljetnika 25. maja ove godine na Mejtašu.

Ovu informaciju potvrdila je majka napadnute djevojčice.

Djevojčica je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede i hitno operisana na KCUS-u, a njen drug je zadobio prijelome vilice.

Molim vas da skrenemo pažnju javnosti da bude kažnjen za počinjeno djelo i da se u našem gradu ovo više nikom ne desi jer je Pleh povratnik u nanošenju teških tjelesnih povreda“, navela je majka.

Pleh je optužen da je 25. maja 2023. godine oko 21 sat na potkrovlju garaža koje se nalaze u nizu u ulici Tina Ujevića u Sarajevu fizički napao dvoje 17-godišnjaka, udarajući ih pesnicama više puta u predjelu glave, pri čemu su oboje zadobili teške tjelesne povrede, a djevojka i povrede opasne po život.

Bitno je napomenuti da ono što mediji do sada znaju jeste da Alen nije imao povod za napad. Prema našim saznanjima on je razgovarao na telefon, vidno uznemiren, te nakon što je prekinuo razgovor napao je djecu.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 12 svjedoka, dva vještaka medicinske struke i izvođenje više do 30 materijalnih dokaza.

Pomenuti događaj uznemirio je javnost u BiH, a Pleh je ranije osuđen za krvnički napad na studenta kojem je nanio teške povrede.

On je 2011. godine kriglom napao studenta koji je nakon toga ostao bez vida na jedno oko. Za taj napad je osuđen na dvije godine zatvora.

Također, niti za taj napad Pleh nije imao povod, ako uopšte treba biti povoda za napad…

To samo po sebi govori o koliko opasnoj i nepredvidljivoj osobi se radi, a vrijedi spomenuti da sve komšije, što su za Sarajevsku seharu više puta kazali, godinama strahuju od Pleha…