Sarajevski policajci Kemal i Nezir kilometrima nosili na leđima osobu kojoj je pozlilo

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na društenim mrežama su objavili pismo o događaju na Skakavcu.

Ovo je priča o nesebičnoj pomoći i profesionalizmu dvojice sarajevskih policajaca.

Poruku su iz ureda ministra MUP-a KS objavili u cijelosti:

– U moru informacija koje dolaze do vas želio bih vam prenijeti jednu vrlo lijepu vijest o vašim službenicima (policajcima).

Svjedok sam vrlo teške situacije na vodopadu Skakavac. U subotu 26.08.2023, u 18:00, jednoj osobi je teško pozlilo na pješačkoj stazi. Zvao sam Hitnu pomoć, koja je obavijestila policiju i GSS.

Vozilo hitne pomoći je došlo do tačke do koje ide automobil, međutim, osoba kojoj je trebalo ukazati pomoć je bila preko tri kilometra od te tačke i pripadnici Hitne pomoći nisu išli dalje.

Prva ekipa koja je došla do unesrećenog su bili vaši policajci Kemal i Nezir.

Njihov profesionalizam, smirenost i želja za pomoći su bili za svaku pohvalu. Kako je već bilo kasno, a pripadnici GSS-a nisu bili blizu, vaši policajci su s rečenicom:

“Ne možemo čekati GSS, mrak i gledati čovjeka kojem je sve lošije i lošije”, uzeli osobu i doslovno na leđima nosili prema tački gdje nas je čekala hitna pomoć.

Čak su je utoplili svojom košuljom. Njihova fizička sprema je bila impresivna, izgledali su kao američki marinici s bosanskih duhom.

U pismu se navodi da je osoba kojoj su pomogli hitno operisana i trenutno se oporavlja.

Ovim putem iskazujemo javnu zahvalu našim hrabrim i odvažnim službenicima na odgovornom i humanom činu – glasi poruka građanina.