Težak šamar za Plave na Grbavici, GOŠK na šokantan način odnio tri boda

U okviru sedmog kola Premijer lige na Grbavici GOŠK je na šokantan način na Grbavici savladao Željezničar sa 2:3.

Vodio je Željezničar nakon prvog dijela, na startu drugog je Krpić imao šansu da odvede meč u mirne vode za Plave, ali promašio je i bio je to nagovještaj problema za Bašićev tim.

Uslijedio je preokret GOŠK-a, Željo se vratio u 90. minuti na 2:2, ali na kraju GOŠK stiže do novog gola i pobjede. No, krenimo od početka.

Plavi su zaprijetili prvi, Drljo je šutirao sa vrha šesnaesterca ali je Bobić uhvatio njegovu loptu. Isti igrač pokušao je sedam minuta poslije, ovaj put lopta je otišla pored gola.

U 18. minuti Mekić je ubacio iz prekida, a Cocalić loše šutirao, odmah na drugoj strani GOŠK je uzvratio, a nakon sjajne akcije šutirao je Ramljak, a Muftič odlično reagovao na golu.

Igrao se 30. minuti kada je Amoh uposlio Mekića, koji je veoma loše šutirao sa dvasdesetak metara.

Mekić je uposlio sjajno Ćosića na lijevoj strani koji je ubacio loptu u šesnesterac, šut Drlje je izblokiran, ali je Mekić pokupio odbijenu loptu i poslao je u mrežu Bobića, za vodstvo Plavih od 33. minute.

Sjajnu priliku na otvaranju drugo poluvremena imao je Krpić, ali je Bobić odbranio njegov udarac.

Skorup je šutirao iz slobodnog udarca visoko preko gola u 52.minuti. Tri minute poslije Ovčina je uposlio Ćosića, koji je odlično šutirao, ali je lopta otišla pored stative gola GOŠK-a.

Sudija Bandić je svirnuo prekršaj u opasnoj zoni, ali se nakon usporenog snimka vidjelo da Cocalić je izbio loptu bez diranje protivničkog igrača. Skorup je namjestio loptu i eurogolom pogodio rašlje gola Muftića u 59. minuti za izjednačenje.

Imao je Cocalić sjajnu priliku u 71. minuti susreta, ali je veoma loše reogavao sa samo metar od gola Bobića.

Gosti dolaze do potpunog preokreta u 73. minuti, Hasukić je sjajno prošao Kosorića i šutirao sa vrha šesnaestrca, te matrirao Muftića za 1:2.

Igrao se 80. minut i Amoah je nakon solo akcije odlično šutirao, a lopta je otišla nekoliko centimetara od gola.

Nedugo nakon toga je poslije konfuzije u šesnaestercu GOŠK-a lopta je došla do Drlje koji je uspio sa nekoliko metara promašiti skoro prazan gol.

Mekić je sjajno šutirao u prvoj minuti sudijske nadoknade sa nekih dvadesetak metara, Bobić odbranio, a loptu u mrežu pospremio Dženan Haračić za 2:2!

Očekivalo se da Željo krene u juriš po treći gol, ali posljednje minute utakmice prošle su u igri pred golom domaćina. GOŠK je u 96. minuti tako došao do trećeg gola i pobjede.

Dugo je lopta kružila oko šesnaesterca, a onda je Luka Nižić šutirao, a i njegov slab udarac ne zaustavlja očajni Muftić i lopta ide u gol. 2:3!