U jučerašnjoj masovnoj tučnjavi na Ilidži dvije osobe zadobile povrede opasne po život

U sarajevskom naselju Ilidža u poslijepodnevnim satima jučer je došlo do masovne tučnjave dvije grupe osoba.

Kako su naveli danas iz sarajevske policije dvije osobe su zadobile povrede opasne po život (jednoj nepoznat identitet), te su još jednoj osobi konstatovane lakše povrede.

Po svemu sudeći radi se o migrantima iz Pakistana.

Dana 26.09.2023. godine u 15:05 sati, obaviještena je PU Ilidža da je u ulici Bosanskih gazija, općina Ilidža došlo do tuče između više osoba.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli povrijeđene: A. J., rođen 1995. godine, M. B., rođen 2002. godine, državljani Pakistana i još jedno NN lice.

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na KCU u Sarajevu kod A. J. i NN lica su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržani su na daljem liječenju, dok je M. B. zadobio lakše tjelesne povrede i upućen je na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio uviđajne radnje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Teške tjelesne povrede /član 172. KZ FBiH/ u vezi sa krivičnim djelom Učestvovanje u tuči /član 174. KZ FBiH/.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja“, naveli su iz MUP-a KS.