Vico Zeljković: “Nisam upoznat sa prozivanjem navijača, možda bolje da se organizuju pa da čujem”

Vico Zeljković odgovorio je pitanje pritiska navijača i sve glasnijeg negodovanja na terenima širom Premijer lige.

Predsjednik N/FS BiH je odgovorio Vahidu Halilhodžiću koji je ranije kazao kako “jedna velika laž i obmana Zeljkovića da je Kodro dobio otkaz zbog njega”.

Ja sam očekivao da mogu dobiti takav odgovor Vahe. Čovjek neće da bude selektor. Bez obzira na riječi, mi ga poštujemo i željeli smo da dođe. Priča je završena.”

Zeljković se dotakao i prozivki navijača koji su sve češći na premijerligaškim terenima, ali i na utakmicama reprezentacije.

Ne znam, nisam upoznat sa prozivanjem navijača, možda to bude povod da se sada organizuju. Mi nemamo pravo da nekome zabranimo iznošenje stavova. Ulica sigurno neće biti razlog da prestanem obavljati posao.

Ciljevi i rezultati koji su ostvareni ili nisu i neka druga podrška unutar Saveza je moja smjernica. Nećemo dozvoliti da ulica vodi Savez. Imao bi puno toga za reći, ali neću. Ako se plasiramo to će biti velik uspjeh, ako ne bit će neuspjeh, ali moramo neke stvari sagledati realno. U ovom momentu vjerujemo u kvalitet igrača.”

Također, predsjednik Saveza nije želio komentarisati optužbe Kodre koji je jučer objavio saopštenje u kojem je rekao kako je dobio otkaz jer je imao vlastiti kriterij odabira igrača.

Konstantna spinovanja, stalno se provlače. Saopštenje nisam komentarisao. Nek kaže koji igrači su u pitanju, Saničanin je li? Džeko, Kolašinac, Menalo? Ne vidim koji su igrači sporni na spiskovima. Odgovorno tvrdim da ne utičemo na spisak. Svaki je spisak ono najbolje u ovom trenutku. Spinovanja, okretanje činjenica i bježanje od odgovornosti”, rekao je Zeljković.