Vico Zeljković se oglasio o raskidu saradnje s Mehom Kodrom

Meho Kodro napsutio je klupu Zmajeva nakon samo dvije utakmice koje je vodio u kvalifikacijama za EURO.

Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost NS/FS BiH nije usvojen izvještaj Mehe Kodre, selektora muške “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice koje je naš tim odigrao protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ugovorom je definisana odredba da ako izvršni organ NS/FS BiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida.

Shodno tome, Komitet za hitnost NS/FS BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom „A“ tima.

Nakon raskida saradnje sa Kodrom, oglasio se predsjednik Vico Zeljković.

Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost NS/FS BiH nije usvojen izvještaj selektora BiH Mehe Kodre sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice. Ugovorom je bila definisana odredba da ako izvršni organ NS/FS BiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida.

Shodno tome, Komitet za hitnost NS/FS BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa gospodinom Kodrom. Dosadašnjem selektoru želim sreću u nastavku njegove karijere”, napisao je Zeljković.