Video-foto/ Savršen odmor moguć je i u BiH, geotermalne vode u “Termama Ozren” garantuju oporavak cijelog organizma

Da li ste znali da u 🇧🇦 možete pronaći geotermalnu ljekovitu vodu, a uz to i niz zanimacija za cijelu porodicu, gdje ćete zaboraviti na svakodnevni stres?

Samo dva sata od Sarajeva, nalaze se “Terme Ozren” koje su svojom jedinstvenom ponudom prvi izbor posjetilaca koji uživaju u banjskom turizmu ili koriste geotermalnu vodu bogatu mineralima, gvožđem i sumporom za oporavak cijelog organizma.

Pored opuštanja u više različitih bazena, zabave ne nedostaje, jer aquapark prava je razonoda za djecu.

Nakon plivanja i odmora, te rješavanja stresa i oporavka organizma u geotermalnoj vodi, možete posjetiti i lukzusni wellness i spa centar koji sadrži slanu sobu, saunu, finsko kupatilo, sobe za masažu i brojne druge sadržaje.

Za sve kompanije koje traže savršeno mjesto za održavanje konferencija, team buildinga, seminara, ova vazdušna banja, pravi je izbor!

@sarajevskaseharamedia Savršen odmor u BiH? I to je moguće! #termeozren #banja #terme #turizam #bosnaihercegovina #sarajevo #savrsenodmor #wellness #spa #tourism #tourist #teambuilding #congress #family ♬ Summer Vibes – GRLN

Banjski turizam

Bilo da planirate porodični odmor ili romantični vikend za dvoje, onda je idealno mjesto za vas kompleks termomineralnih voda “Terme Ozren”, koje su 25 kilometara udaljene od Doboja i 40-tak kilometara od Tuzle.

Da se radi zaista o specifičnom kompleksu govori podatak da je davne 1987. godine akademik Josip Bać otkrio nalazišta termomineralne hidrokarbonatne vode koja su kasnije pretvorena u banju.

Termalna voda se još u doba starih Rimljana koristila u ljekovite svrhe, a sposobnost ove vode jest da ljekovito utiče na probleme kao što su reumatizam, psorijaza, problemi sa sinusima, deformacija kičmenog stuba, povišen krvni pritisak.

Kombinacija zelene oaze uz planinsko okruženje i termomineralne vode daje relaksirajući odmor za sve genracije. U poređenju s drugim kompleksima u mogućnosti su da ponude moderno uređene smještajne kapacitete koji se sastoje od dvokrevetnih i trokrevetnih standardnih soba, kao i ekskluzivno opremljenih apartmana.

Možete se prepustiti zabavi i kupanju na 11 otvorenih i zatvorenih bazena. Ako vam nije dovoljan jedan, na raspolaganju je sedam zatvorenih bazena s temperaturom vode od 36 do 38 stepeni Celzijusa.

Riječ je o aqua parku u čijem sklopu se za one najhrabrije nalaze tri adrenalinska tobogana, te za najmlađe više dječjih tobogana.. Priroda bogata šumom daje čarobnu opuštenost. A moderno uređeni smještajni kapaciteti koji se sastoje od dvokrevetnih i trokrevetnih standardnih soba, kao i ekskluzivno opremljenih apartmana daju svu udobnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarajevska sehara (@seharasarajevska)

Nakon ugodno odspavane noći u luksuznom kompleksu doručkujete i odlučite da prije odlaska na bazen dan započnete tako što ćete uraditi nešto pozitivno za svoje tijelo temeljnom relaksacijom u sauni ili parnom kupatilu.

Od davnina je poznato da boravak u prostoriji obloženoj sa soli (haloterapija) pomaže kod mnogih bolesti i zdravstvenih stanja, poput problema s aknama, dermatitisom, psorijazom, upalom bronha, grla, krajnika, pluća i sinusa, alergijama.

Ukoliko želite da poboljšate svoje zdravstveno stanje ili smanjite nivo stresa svakako se preporučuje boravak u finskoj sauni. Opuštanje nećete pronaći samo u saunama, slanoj sobi nego i na masažama. To je oaza ugodnog osjećanja i relaksirajućeg odmora.

Da se zaista radi o bogatoj ponudi pored uobičajenih vrsta masaže, tu su ekskluzivni tretmani tijela i lica namijenjena skidanju masnih naslaga, detoksikaciji, te zatezanju, oksigenaciji i hidrataciji kože.

Ako tražite mir i kvalitetan odmor onda su Terme Ozren bogatstvo prirode koji djeluju na vašu dušu i tijelo. Više informacija kao i rezervacije možete potražiti na web stranici termeozren.com.

Kongresni turizam

Ako tražite savršeno a mirno mjesto za konferencije i sastanke onda ste na pravome mjestu. Kompleks Terme Ozren nudi mnoštvo višenamjenskih sala za sastanke i konferencije.

Promatrati planinu u ugodnom ambijentu ekskluzivnih termi Ozren daje posebnu dozu opuštanja i odmora koja vam je prijeko potrebna. Nakon ugodno odspavane noći u luksuznom kompleksu doručkujete i odlučite da prije odlaska na konferenciju dan započnete tako što ćete uraditi nešto pozitivno za svoje tijelo temeljnom relaksacijom u sauni ili parnom kupatilu.

Terme Ozren kao pouzdan i kvalitetan partner za organizaciju događanja i konferencija u ponudi ima 3 multifunkcionalne sale te može primiti ukupno do 200 osoba. Za vrijeme trajanja događanja uživajte na pauzi uz odličnu kafu ili ukusnom ručku pripremljenog od našeg specijaliziranog osoblja.

Pored toga tu su brojne druge aktivnosti koji nudi okolina. Ako se odlučite na dugu šetnju možete vidjeti djevojačku pećinu, farmu jelena lopatara te Goransko i Orlovo jezero.

Za avanturiste onda će ovo biti idealna kombinacija brdskog biciklizma i paraglajdinga kao dio vašeg nezaboravnog poslovno/rekreativnog vikenda na Termama Ozren. Šarmantni kompleks u kontinentalnom dijelu netaknute prirode definitivno imaju svoje čari.

Ukusna hrana i ugodan prirodni ambijent uz provjernu, kvalitetnu i povoljnu uslugu samo su neki od razloga zašto biste svoju konferenciju ili seminar trebali organizirati na termama Ozren.

Za svakoga po nešto…

Stalno ste u svakodnevnoj strci, živite ubrzano uz stres na poslu, a malo imate vremena za sebe da uživate u miru i tišini. Promatrati planinu u ugodnom ambijentu ekskluzivnih termi Ozren daje posebnu dozu opuštanja i odmora koja vam je prijeko potrebna.

Nakon ugodno odspavane noći u luksuznom kompleksu doručkujete i odlučite da prije odlaska na bazen dan započnete tako što ćete uraditi nešto pozitivno za svoje tijelo temeljnom relaksacijom u sauni ili parnom kupatilu.

Od davnina je poznato da boravak u prostoriji obloženoj sa soli (haloterapija) pomaže kod mnogih bolesti i zdravstvenih stanja, poput problema s aknama, dermatitisom, psorijazom, upalom bronha, grla, krajnika, pluća i sinusa, alergijama.Ukoliko želite da poboljšate svoje zdravstveno stanje ili smanjite nivo stresa svakako se preporučuje boravak u finskoj sauni.

Opuštanje nećete pronaći samo u saunama, slanoj sobi nego i na masažama. To je oaza ugodnog osjećanja i relaksirajućeg odmora.Da se zaista radi o bogatoj ponudi pored uobičajenih vrsta masaže, tu su ekskluzivni tretmani tijela i lica namijenjena skidanju masnih naslaga, detoksikaciji, te zatezanju, oksigenaciji i hidrataciji kože. Pored toga tu su brojne druge aktivnosti koji nudi okolina.

Ako se odlučite na dugu šetnju možete vidjeti djevojačku pećinu, farmu jelena lopatara te Goransko i Orlovo jezero. Za avanturiste onda će ovo biti idealna kombinacija brdskog biciklizma i paraglajdinga kao dio vašeg nezaboravnog odmora na Termama Ozren.

Šarmantni kompleks u kontinentalnom dijelu netaknute prirode definitivno imaju svoje čari. Ukusna hrana i ugodan prirodni ambijent uz provjernu, kvalitetnu i povoljnu uslugu samo su neki od razloga zašto biste potragu za ljetnom destinacijom na kojoj ćete provesti svoj odmor trebali skrenuti prema termama Ozren.