Aleksandra Prijović zakazala i treći koncert u sarajevskoj Zetri

Nakon što je zakazala petu Arenu u Zagrebu, Aleksandra Prijović obara rekorde i u Sarajevu.

Karte za dva zakazana koncerta u sarajevskoj Zetri su “planule”, a sada je zakazala i treći koncert.

Osim termina 28. i 29. oktobra, rezervisan je i 30. oktobar.

Prijović je do sada rasporadala tri beogradske arene, pet zagrebačkih arena te tri koncerta u Nišu.

Također, Aleksandra Prijović će u sklopu svoje muzičke turneje koncert održati i u Tuzli.

Prijović je brojem zakazanih Arena u Zagrebu nadmašila i sarajevskog muzičkog čarobnjaka Dinu Merlina te je zbog svoje očite enormne popularnosti postala glavna vijest u medijima.

Nije zapamćeno da je jedna pjevačica, pogotovo muzičkog kalibra i vrste muzike koju ona izvodi, dobila udarne termine u medijima sa nacionalnom frekvencijom u Hrvatskoj uključujući i HRT.

Upravo je na HRT-u Prijović kazala da muzika koju ona pjeva je pop sa folk elementima.

Javnosti je Prijović postala najviše poznata tokom učešća u najgledanijem muzičkom programu Zvezde Granda gdje je 2013. godine osvojila četvrto mjesto.

Osim što Prijović pažnju privlači u muzičkom dijelu, tu nimalo ne zaostaje ni njen privatni život jer je njen suprug Filip Živojinović sin iz prvog braka Slobodana Bobe Živojinovića koji je sada u braku sa regionalnom zvijezdom Lepom Brenom.

I u čemu zapravo leži regionalni uspjeh Aleksandre Prijović? Najjednostavnije bi se to moglo objasniti da je došlo do smjene generacija u pop-folk vrsti muzike i da je Prijović sa timom s kojim radi napravila sjajan posao.

Iza sebe Prijović nema nikakvih skandala, hipoteka prošlosti koju nose pojedine starije muzičke zvijezde te posjeduje marketinški izgrađen imidž regionalne spone što je nekad bila Jugoslavija, baš po uzoru na maćehu njenog supruga.

Zapravo, dojima se da su Prijović i njen tim uzeli ono najbolje i najkvalitetnije što se može izgraditi regionalno u muzičkom smislu, te to plasirati publici koja to cijeni što pokazuju rasprodati koncerti.