Da li je ovo neki rekord? Muškarac u Banjaluci vozio sa ogromnim prisustvom alkohola u krvi

Na području Policijske uprave Banjaluka, 09.10.2023. godine, evidentirano je osam krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, osamnaest saobraćajnih nezgoda u kojoma je jedno lice zadobilo tjelesne povrede i jedan požar.

Ipak, jedan se događaj izdvaja kao najzanimljiviji obzirom da je policija kod jednog vozača detektovala izuzetno visoko prisustvo alkohola u krvi.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 09.10.2023. godine oko 13,10 časova u Banjaluci, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, izvršili su kontrolu putničkog vozila kojim je upravljalo lice S.K. iz Banjaluke, koje je lišeno slobode jer je izvršenim ispitivanjem na prisustvo alkohola, utvrđeno prisustvo od 4,05 g/kg alkohola u organizmu.

Lice će biti sankcionisano u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH”, saopćila je policija.

Prema definiciji tolika količina alkohola u krvi klasifikuje se kao nesvjesno stanje.

Već iznad tri promila alkohola u krvi često se javlja nesvkesno stanje. Pogotovo kod mlađih ljudi, ono može biti uvod u alkoholnu komu koja se nerijetko završava smrću”. stoji u objašnjenima stručnjaka.