Danas pretežno oblačno vrijeme, kiša u večernjim satima

Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U večernjim satima jače naoblačenje sa jugozapada će usloviti kišu, pljuskove i slabu grmljavinu. Jači pljuskovi se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na srijedu povremeno su mogući jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C.

U Sarajevu djelomično vedro. Slaba kiša je moguća tokom noći na srijedu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 °C.

Za veći dio zemlje upaljen je žuti meteoalarm zbog jačih udara vjetra.

Kada možemo očekivati padavine?

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slabi lokalni pljuskovi su najizgledniji na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slaba prolazna kiša je u ranim jutarnjim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Moguća je slaba grmljavina.

Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove dio prijepodneva se očekuje magla.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 °C.