Danas pretežno sunčano i toplo, od sutra ponovo nestabilno s padavinama

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar će biti slab južnog smjera, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 20 i 26 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 °C.

Zbog jakih udara vjetra za Banjaluku i Prijedor je upaljen narandžasti meteoalarm, a udari vjetra će ići i do 70 km/h, dok je zbog istog za Foču i Višegrad upaljen žuti meteoalarm.

Od sutra ponovo nestabilno s padavinama

U utorak, sutra, u Bosni i Hercegovini će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jači lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 °C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prije podne umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana se očekuje naoblačenje sa juga.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 °C, na jugu zemlje do 21 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne ponovo se krajem dana očekuju slabi lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 °C, na jugu do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i jačim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Mogući su i olujni udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 °C.