Foto/ Muškarac u Sarajevu kamenjem porazbijao stakla na tri nova trolejbusa

U glavnom gradu danas je došlo do nezapamćenog incidenta kada je muškarac razbio šoferšajbu na tri nova trolejbusa u gradu.

Prema informacijama portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersihe Novalić, muškarac je danas oko podneva oštetio tri trolejbusa u ulicama Azize Šaćirbegović, Zvornička i Safeta Hadžića.

On je vozila javnog prijevoza gađao kamenjem prilikom čega ih je i značajno oštetio.

Prvi trolejbus je pogodio kod kružnog toka u Hrasnom, zatim je jedan pogodio niže prema naselju Grbavica i treći kod stadiona Grbavica.

@sarajevskaseharamedia Muškarac 2003. godište koji je od ranije poznat policiji razbio šoferšajbe na tri nova trolejbusa #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #trolejbus #trolejbusi #sajba #sofersajba #policija #mupks #vladaks #adnansteta #gras #kjkpgras ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

Svetri trolejebusa su najnovija vozila GRAS-a koja su kupljena u Bjelorusiji.

Radi se o trolejbusima koji mogu da voze i na baterije i uveliko olakšavaju građanima svakodnevnicu, a pozitivan primjer je i da građani nisu mnogo osjetili da je jučer došlo do kvara na mreži pa su mogli samo da voze ovi trolejbusi, odnosno građani nisu osjetili velike gužve.

Muškarac (2003) je brzo identifikovan i pod kontrolom je policijskih službenika, a po činjenju krivičnih djela je od ranije poznat organima vlasti. Nakon nekog vremena je i uhapšen.

Policajci MUP-a KS izvršili su uviđaj, a na mjestu incidenta bili su i članovi rukovodstva KJKP GRAS koji koriste oštećene trolejbuse.

Nakon uviđaja trolejbusi su preveženi u depo.

Nakon svega oglasio se i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Nije krio duboko razočarenje.

Prije sat vremena se desila grozna situacija, kada su kamenjem uništena tri nova trolejbusa. Meni je to nepojmoljivo i nevjerovatno. I meni i svima koji vole ovaj grad, siguran sam. Malo je dana kada mislim da je sve uzalud. Danas je jedan od njih. Nadam se da su putnici sada smireni, vozačima se zahvaljujem na dobrom snalaženju, a policiji na brzoj reakciji i hapšenju počinioca“, napisao je Šteta.