Manijaci pozvali navijače na skup podrške palestinskom narodu

Navijačka grupa Željezničara, popularni Manijaci, pozvali su sve članove i simpatizere Željezničara da pruže podršku Palestincima na skupu koji je zakazan u nedjelju 22.10.2023. godine, a koji organizuje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Manijaci su oštro osudili napade na palestinski narod.

Palestinska zajednica u BiH organizovat će protestni skup u nedjelju na platou prekoputa Vijećnice povodom stradanja i sistemskog ubijanja Palestinaca na teritoriji Gaze i Zapadne obale.

S obzirom da smo mi kao grupa uvijek podržavali palestinski narod i njihovu borbu, grupa je odlučila organizovano odazvati se protestima u nedjelju”, poručili su.

Najvatrenija navijača grupa Željezničara pozvala je članove i sve Željovce da povedu svoje porodice na ovaj skup.

Dođite sa svojim porodicama i objasnite im zašto je palestinska stvar i naša stvar. Grupa će se u nedjelju okupiti u parku pored džamije u blizini Papagajke u 11:30, te ćemo se s tog mjesta zajedno uputiti na protestni skup”, navode i pozivaju da se i finansijski pomogne narodu Palestine.

Također, u saradnji sa Pomozi.ba, na sutrašnjoj utakmici bit će postavljene kutije za donaciju za pomoć palestinskom narodu. Kutije će biti postavljene na svim tribinama. Razlikuju nam se samo boje, mi smo oni što ne daju na svoje!”, zaključili su Manijaci.