Objavljen javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenih pitanja mladih u KS, ovo su uslovi i potrebni dokumenti

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Predmet javnog poziva je podnošenje zahtjeva i utvrđivanje liste kandidata za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih na području Kantona Sarajevo, na način da se odobravaju nepovratna novčana sredstva kandidatima po redoslijedu sa konačne liste kandidata u iznosu do 12.000 KM, a u zavisnosti od raspoloživih sredstava u Budžetu Kantona Sarajevo za ove namjene.

Javni poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja.

Uslovi za apliciranje: dob od 18 do 38 godina, državljanstvo BiH, prebivalište u KS, da bračni ili vanbračni pertner nemaju riješeno stambeno pitanje, da nisu vlasnici stana ili kuće koju su otuđili pravnim poslom, da prodavac stana nije roditelj, brat ili sestra podnosica zahtjeva ili bračnog/vanbračnog partnera, da je ugovor zaključen najaksnije sa zadnjim danom isteka javnog poziva, a najranije od 9.8.2022. godine, da podnosilac zahtjeva i njegov partner nisu ostavili pravo po projektu Ministarstva.

Kriterije bodovanja pročitajte OVDJE.

Potrebnu dokumentaciju možete pronaći na ovom linku te pisanu izjavu koje možete pronaći OVDJE.