Od nedjelje počinje sezona grijanja u Sarajevu

U skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, iz KJKP “Toplane – Sarajevo” obavještavaju korisnike centralnog grijanja da sezona grijanja u Kantonu Sarajevo zvanično počinje u nedjelju, 15. oktobra.

Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije je propisan dnevni režim zagrijavanja u periodu od 06:00 do 22:00 sata, a prema kretanju vanjske temperature vazduha.

Iz KJKP “Toplane – Sarajevo” podsjećaju korisnike da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza Upravnika (Upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebaju obratiti Upravitelju.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati jedan od telefonskih brojeva naših službi koji su navedeni na poleđini računa – Informacije korisnicima usluga ili putem naše web stranice“, poručili su iz KJKP “Toplane – Sarajevo”.

Inače, pogonski toplane treba da budu spremni od sezona grijanja počinje nakon što se prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg zraka vazduha od 12ºC ili niža, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najkasnije 15. oktobra.

Tako ćemo, ako se prisjetimo prošle godine zagrijavanje stanova je počelo 22. septembra, obzirom da se Sarajevo danima budilo s niskim temperaturama, koje su išle i do tri stepena Celzijusa.

Ove godine smo mogli osjetiti veliku razliku, pa su temperature u tom periodu u Sarajevu dostizale u nekim dijelovima i 29 stepeni…