Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u “Službene novine”, Kantonalni sud uvažio žalbu UNSA

Kantonalni sud u Sarajevu, u sastavu Amela Duraković (predsjedavajuća), Gordana Stojkanović i Dženana Haziomerović (članice Vijeća) donijelo je 29. avgusta ove godine rješenje kojim se usvaja žalba Univerziteta u Sarajevu u predmetu Sebija Izetbegović.

Poništeno je rješenje o donošenju privremene mjere zabrane djelovanja rektora o pitanju poništenja doktorata još aktuelne “direktorice” KCUS-a.

Ranije je Općinski sud u Sarajevu, podsjećamo, po zahtjevu advokata Sebije Izetbegović donio rješenje kojim se odgađa postupak poništenja doktorata Izetbegović do okončanja parničnog postupka, ali je Kantonalni uvažio žalbu.

Utvrđeno je da je Općinski sud u Sarajevu pogrešno zaključio da se predloženom mjerom osiguranja ne iscrpljuje tužbeni zahtjev i istu u cijelosti poništio.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” Enver Smajkan, advokat UNSA.

Kako je rekao, rješenje još zvanično nije dobio, jer je sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, koja je donijela prvu odluku, na bolovanju.

U CMS je vidljivo da je rješenje poništeno i da je uvažena žalba“, rekao je.

Na ovaj način sada je omogućeno rektoru UNSA da Odluku Senata o poništenju doktorata objavi u “Službenim novinama KS”, čime prestaje važnost doktorske diplome Sebije Izetbegović.