Oglasila se policija: Uhapšen 20-godišnjak nakon što je razbio šoferšajbe na tri nova trolejbusa

U glavnom gradu jučer je došlo do nezapamćenog incidenta kada je muškarac razbio šoferšajbu na tri nova trolejbusa u gradu.

On je vozila javnog prijevoza gađao kamenjem prilikom čega ih je i značajno oštetio.

Prvi trolejbus je pogodio kod kružnog toka u Hrasnom, zatim je jedan pogodio niže prema naselju Grbavica i treći kod stadiona Grbavica.

@sarajevskaseharamedia Muškarac 2003. godište koji je od ranije poznat policiji razbio šoferšajbe na tri nova trolejbusa #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #trolejbus #trolejbusi #sajba #sofersajba #policija #mupks #vladaks #adnansteta #gras #kjkpgras ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

O svemu se jutros s detaljima oglasila i sarajevska policija.

Dana 19.10.2023. godine u 11:50 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode Dž.R., rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Oštećenje tuđe stvari /član 293. stav 1. KZ FBiH/ u vezi sa Produženim krivičnim djelom /član 55. KZ FBiH/.

Osumnjičeni je na autobuskom stajalištu, ulica Safeta Hadžića, a potom na kolovoznoj traci u ulici Zvornička i na trolejbuskom stajalištu u pomenutoj ulici, područje općine Novo Sarajevo, kamenjem oštetio prednja vjetrobranska stakla na tri trolejbusa.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a 20-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela“, naveli su iz MUP-a.

Svi trolejebusi su najnovija vozila GRAS-a koja su kupljena u Bjelorusiji.

Radi se o trolejbusima koji mogu da voze i na baterije i uveliko olakšavaju građanima svakodnevnicu, a pozitivan primjer je i da građani nisu mnogo osjetili da je jučer došlo do kvara na mreži pa su mogli samo da voze ovi trolejbusi, odnosno građani nisu osjetili velike gužve.

Nakon svega oglasio se i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Nije krio duboko razočarenje.

Prije sat vremena se desila grozna situacija, kada su kamenjem uništena tri nova trolejbusa. Meni je to nepojmoljivo i nevjerovatno. I meni i svima koji vole ovaj grad, siguran sam. Malo je dana kada mislim da je sve uzalud. Danas je jedan od njih. Nadam se da su putnici sada smireni, vozačima se zahvaljujem na dobrom snalaženju, a policiji na brzoj reakciji i hapšenju počinioca“, napisao je Šteta.