Oglasio se Ismir Mirvić nakon velike pobjede: “Vjerovali ste u mene kada većina nije – hvala!”

Predsjednik Fudbalskog Kluba Sarajevo, Ismir Mirvić, odlučio se obratiti javnosti.

Kazao je da je sve počelo iz uvjerenja da se može stvoriti model kluba na Balkanu.

Sve je počelo iz ljubavi prema klubu i ljubavi prema gradu Sarajevu! Uvjerenje da možemo stvoriti model kluba na Balkanu koristeći naše znanje, veze i kapital, dovelo nas je ovdje. Oduvijek smo znali da će trebati vremena za postavljanje temelja, pronalaženje pravih ljudi, dovođenje pravih igrača, i sticanje povjerenja navijača”, napisao je Mirvić.

Kazao je da su dvije godine kasnije upravo tamo gdje su željeli da budu.

Evo nas danas, dvije godine kasnije. Upravo smo tamo gde želimo biti i radimo ono što volimo da radimo. Ponosan sam na naš napredak!

Iako nismo osvojili trofej, FK Sarajevo je glavni pokretač transformacije fudbala u Bosni i Hercegovini”, kazao je, te istakao nekoliko važnih stavki FK Sarajevo:

Imamo: globalno priznat brend; stabilnost; novu infrastrukturu; iskusne igrače sa kvalitetom; nevjerovatne mlade talente; profesionalni trenerski kadar; profesionalni menadžment;stadion pun navijača; postajemo centar kvalitete i stvoramo potražnju svakodnevno”.

Također zahvalio se navijačima i investitorima Bordo tima.

Osim što želim da se zahvalim cijeloj organizaciji, navijačima, našem partneru Vincentu Tanu – želio bih da se zahvalim svojim partnerima na decenijama bezuvjetne podrške. Vjerovali ste u mene kada većina drugih nije – hvala!

Na dobrom smo putu sa mnogo neostvarenog potencijala i prostora za rast. Bosanskohercegovački fudbal sa svim svojim manama doživljava novu visinu i pred sobom ima ogromne mogućnosti. Nastavimo pobjeđivati u životu”, zaključio je prvi čovjek tima sa Koševa.