Otkrivena imena uhapšenih službenika Poreske uprave

Pripadnici MUP-a RS od jutros vrše pretrese u zgradi Poreske uprave RS.

Kako se saznaje, na terenu su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a uhapšena su tri službenika.

U toku su pretresi prostorija”, rekao je izvor Nezavisnih novina.

Nikola Salapura, portparol Poreske uprave RS, potvrdio je da su uhapšena tri njihova službenika.

Nisu u pitanju inspektori, nego službenici. Poreska uprava RS će se u toku dana oglasiti o ovim aktivnostima”, rekao je Salapura.

Poreska uprava Republike Srpske podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala, povodom današnjeg hapšenjem tri službenika Područnog centra Banja Luka Poreske uprave RS zbog sumnje da su počinili krivična djela.

Poreska uprava RS u saradnji s MUP RS, po nalogu Tužilaštva, dostavlja potrebne podatke i informacije, u vezi rada tri službenika Poreske uprave RS, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela.

Po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o tom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom, odlučit ćemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika“, navodi se u saopćenju iz Poreske uprave RS.

Istaknuto je da je jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave RS, pored borbe protiv sive ekonomije, i suzbijanju korupcije i kriminala tako da su veoma odlučni da iz svojih redova odstrane sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome.

Poreska uprava RS i ovom prilikom poziva građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika te uprave, na šta ćeo veoma efikasno i brzo reagovati.

Inspektori Uprave za teški i organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su službenike Poreske uprave RS Miloša Janjića, Uroša Zeca i Dejana Lazića, ekskluzivno saznaje Capital.ba.

Janjić, Zec i Lazić uhapšeni su zbog sumnje da su primili mito, a tužilaštvo po čijem nalogu su uhapšeni tek treba da kvalifikuje koja će im sve krivična djela biti stavljena na teret”, kaže izvor Capitala blizak istrazi.

On ističe da policijski službenici zajedno sa inspektorima Poreske uprave RS po nalogu tužilaštva pripremaju dokumentaciju i ostali dokazni materijal za dokumentovanje krivičnog djela.