Poznato ko je bahati vozač koji je sinoć kod Velikog parka udario policajca i trudnicu, dobro poznat našoj javnosti

U centru Sarajeva sinoć u 22:25 u Titovoj ulici došlo je do teške saobraćajne nesreće.

Policijska patrola je zaustavila automobil u kojem su se nalazili muškarac i trudnica.

Na njih je naletio drugi automobil, koji je od siline udara povrijedio policajca i trudnicu.

O svemu se danas i oglasila policija.

Policija je zaustavila vozilo “Peugeot” kojim je upravljala M.D. dok je na njih usljed neprilagođene brzine automobilom “VW Passat” naletio E.K.

E.K. je svojim automobilom udario policajca i vozačicu koja je trudnica.

Policaja je prilikom provjere bahatog vozača ustanovila da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da ima dug od skoro 14 hiljada KM kazni.

Kako danas saznaju mediji riječ je o Enesu Koziću iz Sarajeva koji je dobro poznat našoj javnosti po raznim djelima, ali najviše kao jedan od aktera u bijegu od policije u kojem je smrtno stradao Adnan Hadžagić.

Nakon svega mu je privremeno oduzeto vozilo, ali to nije sve obzirom da je kod bahatog vozača pronađena i droga.

“Dana 12.10.2023. godine u 22:25 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila ‘Peugeot’ kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, od strane putničkog motornog vozila ‘VW Passat’, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo ‘Peugeot’, nakon čega je vozilo ‘Passat’ udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru.

Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M.D. prevezena ka Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje.

Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojn drogu ‘speed’.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri”, navedeno je iz MUP-a KS.

Ko je zapravo Kozić?

Radi se o osobi za koju će svaki roditelj svojoj djeci reći da se drži podalje.

Kao što smo spomenuli gore jedan je od aktera nemilog događaja kada je u bijegu od policije poginuo Adnan Hadžagić.

U ovom slučaju su trojica policajaca optuženi za krivično djelo “zlostavljanje u obavljanju službe i nanošenje teških fizičkih povreda”.

Hadžagić je stradao tokom policijske potjere na području sarajevske općine Stari Grad u noći sa 30. na 31. juli 2020. godine. Bio je u automobilu u kojem su bili i Haris Zuko i Enes Kozić.

U jednom trenutku su izašli iz automobila i nastavili su trčeći bježati.

Prvobitno je kao razlog Hadžagićeve smrti navedeno to da je tokom potjere pao sa zida. Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je u maju ove godine podiglo optužnicu protiv sarajevskih policajaca Adnana Karamana, Kemala Hrve i Džemala Hadžiabdića, i to za krivično djelo “zlostavljanje u obavljanju službe i nanošenje teških fizičkih povreda”. Hrvo je optužen da je navedeno krivično djelo počinio nad Kozićem.

Također, 1. septembra prošle godine Kozić je uhapšen zbog teške krađe.

Odslužio je više zatvorskih kazni za krivična djela neovlašteno posjedovanje oružja i municije, lažno prijavljivanje, napad na ovlašteno službeni lice, posjedovanje i omogućavanje narkotičkih sredstava, a za krivično djelo teška krađa odlučit će Tužilaštvo.

Kozić je akter događaja na od jula 2020. godine na Vratniku kada je s još dvojicom muškaraca s namjerom bijega od policijskih službenika, fizički napao jednog o trojice policajaca koji su bili u potjeri za njima i nanio mu povrede.

Enes Kozić je nakon toga priznao napad, odslužio zatvorsku kaznu, da bi se napadnutom policajcu trenutno sudilo za nanošenje lakih tjelesnih ozljeda Koziću.