Reis Kavazović o nasilju u Gazi: “Pozivam na brigu o životima nevinih i traganje za mirovnim rješenjem”

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je, komentirajući eskalaciju nasilja u Gazi, pozvao na suzdržanost i traganje za mirnim rješenjem.

Posljednje eskalacije nasilja u i oko Gaze još jednom ukazuju na neodrživost stanja u Palestini i Izraelu i potrebu postizanja trajnog i pravednog mira”, poručio je reis Kavazović.

Kazao je da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uvijek zagovarala mir i osuđivala nasilje i terorizam bez obzira od koga dolazilo, te da to čini i danas.

Ja kao reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini još jednom osuđujem svaki oblik nasilja, a naročito stradanje nevinih civila.

Pozivam sve na suzdržanost i brigu o životima nevinih i traganje za mirovnim rješenjem u zemlji koju svi duhovni potomci Ibrahima ili Abrahama smatraju svetom”, rekao je reisu-l-ulema.

Podsjetio je da ubistvo nevinih osoba ne može i na smije imati nikakvo opravdanje.

Ništa nije vrijedno jednog nevino stradalog života i ja molim Uzvišenog Boga da narodu Svete zemlje podari mir koji bi bio vodilja svima u svijetu i da nas sačuva ponavljanja strašnih prizora kojima svjedočimo ovih dana”, poruka je reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića, javila je Mina.