Šta se sinoć dešavalo kod Velikog parka? Policajac zaustavio trudnicu, a na njih naletio bahati vozač i povrijedio oboje

U centru Sarajeva sinoć u 22:25 u Titovoj ulici došlo je do teške saobraćajne nesreće.

Policijska patrola je zaustavila automobil u kojem su se nalazili muškarac i trudnica.

Na njih je naletio drugi automobil, koji je od siline udara povrijedio policajca i trudnicu.

O svemu se danas i oglasila policija.

Policija je zaustavila vozilo “Peugeot” kojim je upravljala M.D. dok je na njih usljed neprilagođene brzine automobilom “VW Passat” naletio E.K.

E.K. je svojim automobilom udario policajca i vozačicu koja je trudnica.

Policaja je prilikom provjere bahatog vozača ustanovila da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da ima dug od skoro 14 hiljada KM kazni.

Nakon svega mu je privremeno oduzeto vozilo, ali to nije sve obzirom da je kod bahatog vozača pronađena i droga.

“Dana 12.10.2023. godine u 22:25 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila ‘Peugeot’ kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, od strane putničkog motornog vozila ‘VW Passat’, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo ‘Peugeot’, nakon čega je vozilo ‘Passat’ udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru.

Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M.D. prevezena ka Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje.

Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojn drogu ‘speed’.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri”, navedeno je iz MUP-a KS.