Sudija u nadoknadi ipak uspio izjednačiti Borac i Sarajevo

Danas je odigrana zaostala utakmica drugo kola Premijer lige BiH između Borca i Sarajeva, a rezulta je nakon odigranih devedeset minuta glasio 1:1.

Suđenje je itekako moglo zapasti za oko svakom objektivnom ljubitelju fudbala, a možda je najbolji podatak da je Mateo Musa Sarajevu dosudio 31 prekršaj, dok Borcu samo 12…

Prvi su prijetili domaći preko Grahovca koji je šutirao u osmoj minuti, ali nije bilo veće opasnosti po gol Sarajeva.

U 17. prva ozbiljna prilika na utakmici, Jokić je pogriješio, a šut Oliveire na kraju izblokiran. Minuti poslije Grahovac je ubacio loptu, ali je ona prebacila i Lukića i Čavića.

Pet minuta poslije Radović je pokušao uposliti Avramovskog, ali se u posljednjem trenutku intervenisao Čavić.

Najvatreniji navijači Sarajeva popularne Horde zla na Gradski stadion su ušle tek u 23. minuti.

Igrao se 27. minuti kada je Lukić povratnom loptom uposlio Terzića, a njegov šut je izblokiran. Četiri minute poslije nakon solo akcije Čavić je pokušao, ali je lopta otišla preko gola.

U. 35 minuti Nišić je šutirao sa 25 metara preko gola Šahinovića, koji je napad ranije zaradio žuti karton, te će propustiti naredni meč Sarajeva.

Hasić je pokušao pred kraj poluvremena, ali je lopta otišla preko gola.

Ziljkić je u 49. minuti ubacio sa lijeve strane, a lopta je nakon bloka umalo prevarila golmana Mijatovića. Šut Čavića šest minuta poslije je bio izblokiran.

Nova dobra prilika na utakmici desila 65. kad je Hasić šutirao sa dvadesetak metara preko gola.

Dvije minute poslije Anđušić je nakon sjajne kontre uposlio Hasića koji pogađa za 0:1 i veliko slavlje gostujićih igrača i navijača.

Imao je Bordo tim šansu da riješi pitanje pobjednika, ali je Oliveiri odbranio Mijatović situaciju jedan na jedan.

Dvije minute poslije Borac je mogao do poravnanja, Herrera je ubacio, a Makarić loše šutirao.

Novu sjajnu priliku imao je Borac kada je nakon prekida Makarić šutirao u trećoj minuti sudijske nadoknade, ali je Šahinović loptu skinuo sa gol linije.

Ipak minut poslije sjajni golman Sarajevo je morao vaditi loptu iz svoje mreže, Cortes je šutirao, a na odbijenu loptu naletio je Kvržić i pogodio za 1:1, što će se na kraju ispostaviti konačnim rezultatom.