Zrinjski bez većih problema u mostarskom derbiju savladao Velež

Fudbaleri Zrinjskog danas su u zaostalom meču 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Velež.

Slavili su Plemići s visokih 3:0 i tako pokazali snagu nakon reprezentativne pauze, koja im je očito dobro došla da se osvježe.

Prvo uzbuđenje na derbiju, donijelo je i pogodak i slavlje domaćih navijača. Igrala se 6. minuta kad je Kiš izveo slobodnjak i pronašao Ćužea, koji sa sedam metara trese mrežu Veleža za 1:0.

Kiš u 10. minuti još jednom divno ubacuje iz slobodnjaka, Bilbija šutira glavom, a Radić praktično brani taj pokušaj jer ga lopta pogađa na putu ka mreži.

Odmah na drugoj strani prijeti Haskić, ali njegov udarac završava pored gola.

Šturm dobro prolazi po lijevoj strani u 20. minuti, ali njegovu povratnu loptu hvata golman Marić.

U 27. minuti Kiš šutira glavom nakon ubačaja Ćužea, ali poslao je loptu preko gola. Na drugoj je strani Tičinović u posljednji tren zaustavio Oreča.

Deset minuta prije odlaska na odmor Jukić lijepo prolazi po lijevoj strani i ulazi u kazneni prostor, a njegov ubačaj iz peterca izbacuje Mahmić.

Do drugog gola Zrinjski stiže do drugog pogotka i velikog vodstva. Ramić je šutirao s 20 metara, Hadžikić odbio loptu, a do nje dolazi Jakovljević i zakucava je u mrežu za 2:0.

Treći gol u 39. minuti spektakularnom odbranom sprječava Hadžikić. Na nevjerovatan način je zaustavio udarac Kiša s 10 metara.

Haskić je mogao vratiti Rođene u meć u 45. minuti, ali je Marić njegov šut zaustavio uz pomoć prečke!

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Zrinjski stiže do trećeg gola. Kiš je ubacio iz kornera, Hadžikić ‘zaplivao’, a Jakovljević je opet na pravom mjestu i pogađa za 3:0!

Nije bilo uzbuđenja na otvaranju drugog poluvremena, a u 53. minuti Džafić šutira visoko preko gola. Držao je Velež loptu u svojim nogama, pokušavao nešto iskreirati, ali ozbiljnijih prilika nisu imali.

Četiri minute poslije Halilović je ubacio, a Haskić glavom šutirao preko gola. Igrao se 67. minuti Džafić je šutirao sa tridesetak metara, ali je to bio lak plijen za Marića.

U 74. minuti Haskić je uposlio Guliashvilija koji je pogodio stativu gola Plemića.

Tri minute poslije pokušao je Kožulj iz slobodnog udarca, ali je golman Veleža bio siguran.

Svoj šut je isprobao i Asmir Suljić, ali je lopta otišla pored gola, četiri minute poslije ponovo je Guliashvili isprobao, ali je Marić ponovo bio siguran.