Almir Terzić prijavio Elmedina koji živi sa dvije žene FUP-u i Centru za socijalni rad, utvrđeno da ima nelegalno prebivalište

Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad sa upitom vezano za Elmedina Karića iz Busovače.

Podsjetimo, Karić je posljednjih dana u centru pažnje javnosti kada je otkriveno da živi sa dvije žene.

Glavno pitanje koje se u svemu postavlja jesu uslovi u kojima žive.

Terzić je na društvenim mrežama objavio da je prijavio “skandalozni čin segregacije – dvije žene pod jednim krovom”.

Molim vas da ispitate i odgovorite da li se radi o bračnoj zajednici koja je zasnovana legalno, odnosno da li se radi o dva sklopljena braka sa dvije žene ili je u pitanju nešto drugo i šta?! To posebno iz razloga što se u istoj kući gdje imenovani živi, boravi i troje maloljetne djece koja to sve posmatraju. Molim da utvrdite u kakvom su fizičkom, materijalnom i psihološkom stanju maloljetna djeca“, naveo je, između ostalog, Terzič u upitu.

Ubrzo je stigao i odgovor.

Poštovani! Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača.

U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu. Lijep pozdrav. Centar za socijalni rad Busovača“, odgovorili su iz Centra za socijalni rad Busovača Terziću.