BIHAMK napominje: “Posjedovanje zimske opreme na putevima u BiH zakonski obavezno”

Početak je nove radne sedmice, pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija saobraćaja.

Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost.

Vozači se mole da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, da drže odstojanje između vozila i obavezno korist sigurnosni pojas.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16:00 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

@sarajevskaseharamedia Od danas je obavezno posjedovanje zimske opreme za sve vozače, da li ste spremili ljubimca za zimu? #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #gume #zimskegume #winter #tires #tiresshop #wintertires #michelin #zima #automoto #auto #car #snowdriving #vulkanizer ♬ Winter / Chill / R & B_No517 – table_1

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, od danas se, u vremenu od 08.00 do 18.00 sati, obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica). Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravac Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.

@sarajevskaseharamedia Da li ste spremili ljubimca za zimu? Od srijede je obavezno posjedovanje zimske opreme #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #gume #zimskegume #winter #tires #tiresshop #wintertires #michelin #zima #automoto #auto #car #snowdriving #vulkanizer ♬ Action (Pt.2) – Prm