Danas kišovito tokom cijelog dana, upaljen žuti meteoalarm za dijelove BiH

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne vjetar u skretanju na zapadni i sjeverozapadni. Prije podne u Hercegovini povremeno jaki udari juga.

Dnevna temperatrura od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura zraka oko 8 °C.

Za više regija u našoj zemlji upaljen je žuti meteoalarm zbog snažnijih padavina koje će pogoditi BiH.

BUDITE SVJESNI. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode“, glasi upozorenje, koje je na snazi do kraja dana, za Sarajevo gdje se prognozira akumulirana količina padavina 15-50 litara po metru kvadratnom.

Kada možemo ponovo očekivati snijeg?

U srijedu, sutra, prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Na jugu zemlje slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 °C, na jugu do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U četvrtak očekuje se novo naoblačenje sa jugozapada koje bi uslovilo kišu uglavnom na području Hercegovine, sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša je na području Krajine, jugozapadu Bosne i Hercegovini. Najmanje kiše na istoku zemlje.

Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 10 i 17 °C.