Danas presuda Denisu Smajloviću, ocu djevojčice Nadin

Danas će u Općinskom sudu Sarajevo biti izrečena presuda Denisu Smajloviću, ocu djevojčice Nadin.

Denis je otac koji je pružio otpor sistemu koji nije želio pružiti zagarantovano pravo na liječenje djeteta i za to mu se sudi.

Presudu će u 15 sati izreći sudija Tin Begtašević.

Smajlović se našao na optuženičkoj klupi po optužbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da je ugrozio sigurnost prof. dr. Ede Hasanbegovića, šefa Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u KCUS-u odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem.

Zanimljivo je da je Tužilaštvo KS donijelo odluku da neće provoditi istragu protiv ljekara KCUS-a u slučaju djevojčice Nadin.

Ipak, vrlo efikasno je donesena odluka o podizanju optužnice protiv njenog oca Denisa Smajlovića.

Djevojčicini roditelji Denis i Amina Smajlović tražili su istragu protiv deset ljekara KCUS-a jer su odbili liječiti njihovu kćerku.

Babo Denis je babo svojoj Nadin! Vidio je da u trenutku kada bolest njegove Nadin izmiče kontroli, onaj od kojeg očekuješ da uradi samo ono što može pravi se lud, istovremeno je neodgovoran (ovo neodgovoran razumijevamo kao ‘baš ga briga za tvoje dijete!’) i dovodi te do zadnjeg momenta da se uvjeriš da sve što ti je govorio ustvari je bila laž i zavlačenje sa realnim kobnim posljedicama za tvoje dijete.

Vidio je babo i reagovao, kao i većina normalnih očeva što bi reagovala, jer dijete se ne halaljuje! Allahovom, dž.š., voljom dijete su spasili doktori u Tuzli koji se za razliku od ovog iz šehera nisu pravili blesavi i nisu bili neodgovorni, a kasnije i doktori u Turskoj!

Da ponovim, dijete se halaliti ne može, NE SMIJE! Podrška Denis Smajlović od srca“, poručila je Amina Smajlović sinoć.