Dodikov kabinet reagovao na saopćenje Ambasade SAD: “Ne osjećamo strah zbog prijetnji”

Iz kabineta Milorada Dodika stigla je reakcija nakon što je Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini navela “kako od Dodikovih zabluda nije u opasnosti samo BiH, nego cijeli zapadni Balkan”.

Dodik je ranije u intervjuu u Nacionalu rekao kako bi otcjepljenje RS priznalo deset do 15 zemalja. Ambasada SAD je reagirala na tu izjavu.

Od retorike predsjednika RS Milorada Dodika niko u BiH nije stradao, što je najbolji demanti podmetanja Michaela Murphyja  i Ambasade SAD.

Njegovi saradnici i predsjednik Republike lično, pa čak i njegova porodica, pod sankcijama su SAD jer ne pristaju da se ponašaju suprotno Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu, a to znači da ne pristaju na otimanje imovine Republike Srpske i nadležnosti koje su joj date Ustavom BiH u koji se ambasador Marfi kune“, naveli su iz Dodikovog kabineta.

Iz Dodikovog kabineta su dodali kako “se mir i stabilnost u BiH čuvaju poštovanjem Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, ravnopravnošću entiteta i naroda”.

Mir u BiH neće sačuvati Murphyjeve gluposti niti prijetnje zbog kojih ne osjećamo strah. Osjećamo stid zbog onih koji ih izriču“, poručili su iz Dodikovog kabineta.