Emiri Maslan klanjana dženaza, veliki broj građana u suzama se oprostio od žrtve još jednog femicida

Veliki broj Goraždana, članova porodice, prijatelja i sugrađana, sa suzama i dovama oprostio se danas od Emire Maslan, mlade žene i majke, još jedne žrtve femicida u BiH.

Dženaza namaz klanjana je na Gradskom mezarju Kolijevke u njenom rodnom gradu, gdje je obavljen i ukop.

Emira je imala 31 godinu, a iza nje su ostali četverogodišnji sin, majka, brat i ostala mnogobrojna rodibina i prijatelji.

Anelu Bećiroviću određen jednomjesečni pritvor

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Adisa Zahiragić donijela je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Anelu Bećiroviću (34).

Podsjetimo, on se tereti za ubistvo partnerice Emire Maslan na Alipašinom Polju.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Ročište povodom prijedloga Tužilaštva KS održalo se danas pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu.

Bećirović se nije obraćao tokom ročišta, a njegov advokat Omar Mehmedbašić kazao je da je već ranije priznao krivicu i da je njegov klijent u lošem psihičkom stanju.

On je rekao (Bećirović op.a.) da je beskrajno volio ženu i dijete, a to nije bila moja izjava. On je htio da se ubije.

Bećirović je rekao da se kaje i da mu je žao što nije uspio da sebe ubije. Kazao je da on nije kriminogena osoba i da nije mogao da živi bez porodice, te se odlučio na ovaj čin kao i da sebe ubije“, rekao je Mehmedbašić.

Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora od 30 dana za krivična djela “Ubistvo” i “Nabavljanje oružja i municije”.

Bećirović je uhapšen u ponedjeljak navečer u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom.

Tom prilikom prijetio je da će se ubiti, a policija ga je uspjela savladati i uhapsiti, a dijete je nepovrijeđeno predato Centru za socijalni rad KS.