Foto/ Pijaca Kvadrant očišćena nakon požara, očekuje se da ubrzo počne s radom

KJKP “Tržnice-pijace” Sarajevo je, nakon požara od 5. novembra ove godine, a u kojem je uništeno 80 posto prodajnih boksova na poslovnoj jedinici Kvadrant, uspjelo raščistiti ostatke kojih je na ovoj lokaciji bilo u velikim količinama.

Kompletan kolektiv preduzeća se stavio na raspolaganje, te su zajedničkim djelovanjem, danonoćno, odvozili neupotrebljivi materijal kako bi došli do realizacije cilja – a to je ponovna uspostava rada pijace.

@sarajevskaseharamedia Radnici u suzama gledali kako vatra guta sve što su godinama gradili #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #pozar #vatra #pijaca #otoka #pijacakvadrant #fire #firefighter #firefighters #fireforce #fireman #drama ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Bezrezervnu pomoć su svakodnevno pružali i zakupci koji su s porodicama dolazili na lokalitet te radnicima “Tržnica-pijaca” pružali pomoć.

Sve ovo, kako ističu, se ne bi moglo ovako efikasno uraditi bez mehanizacije i ljudstva a koju je od prvog dana na raspolaganje stavila Uprava KJKP “Rad”, kojoj se iz “Tržnica-pijaca” zahvaljuju.

Uprava preduzeća poduzima sve moguće radnje da se ponovno, istim kapacitetom stavi u funkciju rad ove pijace.

@sarajevskaseharamedia Pogledajte kako se uklanjaju boksovi na pijaci “Kvadrant” nakon haotičnog požara #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #pozar #vatra #pijaca #otoka #pijacakvadrant #fire #firefighter #firefighters #fireforce #fireforce #fireforce #fireman #drama #vatrogasci #vatrogasac ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

Već organizujemo prenos prodajnih boksova sa drugih poslovnih jedinica i očekujemo da ćemo u konačnici imati funkcionalnu pijacu u što kraćem roku“, poručili su iz KJKP “Tržnice-pijace” Sarajevo.