Iz “RAD-a” kažu da su spremni za snijeg: “Izašli smo na teren…”

Prvi snijeg stigao je ranim jutarnjim satima i u glavni grad Bosne i Hercegovine. 

Sarajevsko kantonalno preduzeće RAD na društvenim mrežama objavilo je da je spremno dočekalo snijeg koji pada u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Služba ophodara je izašla na teren i ustanovila da snijeg ne pada jačim intenzitetom, te da nije bilo potrebe za angažovanjem specijalizovanih vozila jer se snijeg u kontaktu sa topografskom površinom topi.

Saobraćajnice su mokre, a u narednim danima su najavljene nove sniježne padavine, manjeg obima i temperature ispod nule, pratit ćemo situaciju na terenu i djelovati u skladu sa preuzetim obavezama vezanim za potpisane Ugovore za zimsko održavanje sa općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad za održavanje saobraćajnica od općinskog značaja, te Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo za održavanje saobraćajnica od kantonalnog značaja“, naveli su iz ovog preduzeća.

Dalje navode da KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo ne obavlja zimsko održavanje na području Vogošće, Ilijaša, Hadžića, Ilidže i Trnovca, te su već angažovana druga preduzeća.

Kada je riječ o vremenskim prilikama danas če u Sarajevu biti oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom, koji tokom dana mogu preći u kišu.

Dnevna temperatura zraka oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorolškog zavoda.