Jučer dvije saobraćajne nesreće u kojima su učestvovali stariji pješaci: Jedna završila kobno, druga s teškim povredama

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine jučer su se dogodile dvije nove teške saobraćajne nesreće u kojima su učestvovali i pješaci.

Nažalost, jedna je završila sa smrtnom posljedicom, a druga s teškim tjelesnim povreda. U obje nesreće radi se o pješacima starije životne dobi.

Prva nesreća se dogodila u 12:05 na kolovozu raskrsnice ulica Magistralni put M-17- Zaima Topčića, područje općine Ilidža.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje J.G., rođena 1959. godine, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila „Škoda Octavia“, kojim je upravljala A.T., rođena 1990. godine, nastanjena u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura desnog koljena) zadobila je 64-godišnjakinja, a ljekarska pomoć joj je ukazana na Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu i zadržana je na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke“, navedeno je iz MUP-a KS.

Zatim se i dogodila ona stravična sinoć na Bistriku u 18:05 kada je život izgubio pješak rođen 1947. godine.

@sarajevskaseharamedia Ponovo teške scene u glavnom gradu i ponovo ugašen život u saobraćaju #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #udes #saobracaj #saobracajnanesreca #nesreca #policija #mupks #tranzit #bistrik #bistrickastanica ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Dana 16.11.2023.godine u 18:05 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Put Mladih Muslimana-Bistrik-Huremuša, područje općine Stari Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka Z.I., rođena 1947. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila ‘VW Golf V’, kojim je upravljala M.R., rođena 1999. godine, nastanjena na Palama.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobijenih povreda na licu mjesta smrtno je stradao 76-godišnji pješak, što je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode“, naveli su iz MUP-a KS.