Kraj sramotnog prvog poluvremena naše reprezentacije, Zmajevi odavno prestali to biti…

Odigrano je prvo poluvrijeme na stadionu Stade de Luxembourg između Luksemburga i Bosne i Hercegovine u okviru 9. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U 6. minuti šok za našu reprezentaciju. Nakon jednog prodora po lijevoj strani, Bohnert je lijepo centrirao loptu gdje se najbolje snalazi igrač Kolna, Mathias Olesen koji je glavom matirao golmana Vasilja.

Prvi put su naši reprezentativci zaprijetili u 14. minuti susreta, nakon što je Stevanović centrirao, golman Luksemburga loše reagovao, Hamulić glavom pokušao ali jedan od igrača Luksembruga izbija sa gol-linije.

U 21. minuti jedan dobar prodor Hamulića ali šut mu je izblokiran. Dvije minute poslije, prvi žuti karton na utakmici za kapitena Luksemburga, Martinsa Pereiru.

U 26. minuti, Hadžiahmetović pravi jedananesterac. Nakon VAR konsultacije, sudija je svirao penal za domaćina.

Nakon toga manji prekid kada su naši navijači ubacili baklje na teren. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Gerson Rodrigues u 29. minuti.

U 42. minuti su ponovo zaprijetili igrači Luksemburga. Pokušao je Barriero ali nije imao sreće jer je lopta otišla malo pored stative.

Naši reprezentativci pružili su očajnu igru u prvom dijelu susreta.