Nermin Ogrešević: “Nema uzmicanja pred dušmanima i onima koji misle da Bosnu i Hercegovinu mogu dijeliti”

Predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević čestitao je Dan državnosti svim građanima Bosne i Hercegovine.

Kazao je da ne postoji niti jedno opravdanje za uzmicanje pred dušmanima naše domovine.

Naša domovina je Bosna i Hercegovina i mi ovih dana obilježavamo i proslavljamo njen Dan državnosti kao jedan od pečata njene hiljadugodišnje opstojnosti.

Dana 25. novembra 1943. godine Bosna i Hercegovina je obnovila svoju državnost, koju je izgubila 1463. godine, kada je Bosna potpala pod upravu Osmanske imperije.

Ovaj datum s punim srcem i časno slavimo kao Dan državnosti naše jedine domovine i danas u svjetlu najvećeg krvoprolića u novijoj historiji svijeta, imamo priliku na najbolji način osvijestiti važnost države i ljubavi prema domovini.

Bosna i Hercegovina, kao država svih njenih građana, nema alternativu i ne postoji niti jedno opravdanje za uzmicanje pred njenim dušmanima i onima koji misle da je mogu dijeliti.

Podignimo visoko zastave naše domovine i još više podignimo standarde po kojima ćemo se boriti za njenu opstojnost, njen napredak i uspjeh na svim poljima.

Sretan vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine“, poručio je Ogrešević.