Oglasila se policija o jučerašnjem požaru, ljekarsku pomoć zatražilo sedam osoba

Sarajevska policija oglasila se o detaljima jučerašnjeg požara na pijaci “Kvadrant”.

Do sada je bilo poznato da je ogromna šteta nastala, te da nije bilo povrijeđenih.

Ipak, sedam osoba je zatražilo ljekarsku pomoć zbog udisanja dima.

@sarajevskaseharamedia Radnici u suzama gledali kako vatra guta sve što su godinama gradili #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #pozar #vatra #pijaca #otoka #pijacakvadrant #fire #firefighter #firefighters #fireforce #fireman #drama ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Dana 05.11.2023. godine u 13:00 sati, obaviještena je PU Novi Grad da je došlo do požara na otvorenoj pijaci ‘Kvadrant’, koji se proširio na stambenu zgradu i objekat hotela u ulici Radenka Abazovića.

Na gašenju požara bili su angažovani pripadnici PVB Kantona Sarajevo, DVD sa područja Kantona Sarajevo i pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite, dok su policijski službenici vršili evakuaciju građana iz objekata u neposrednoj blizini požarišta.

U 17:15 sati PVB Kantona Sarajevo informisala je da je požar likvidiran, te da će vatrogasne ekipe vršiti obilaske tokom noći. Usljed požara nastupila je veća materijalna šteta, a sedam osoba je zatražilo liječničku pomoć zbog udisanja dima.

Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uviđaj se obavlja na dan 06.11.2023. godine“, naveli su iz MUP-a KS.

@sarajevskaseharamedia Drama u Sarajevu #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #pozar #vatra #pijaca #otoka #pijacakvadrant #fire #firefighter #firefighters #fireforce #fireman #drama ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa